3 böcker du måste läsa

Läser du böcker? Grymt! Det är något alla borde göra lite mer tycker jag. Det är ett bra sätt att träna hjärnan, få upp antalet ord i sitt ordförråd och dessutom lär man sig massor. Lite som att studera på distans på en vårdbiträde utbildning så får man nya kunskaper varje gång man öppnar en bok och det är aldrig negativt. 

Men vilka böcker ska man läsa då? Ja, det är ju givetvis helt och hållet upp till dig men här får du tips på tre böcker som jag tycker att alla ska ha läst innan de dör. Det finns listor som är betydligt längre och dem kan du kolla på efter du läst klart de jag tipsat om. 

Den gamle och havet

En klassiker som handlar om en gammal fiskare som ger sig ut för att fånga en fisk. Ingen tror att han har vad som krävs för att fiska längre och när han får en gigantisk fisk på kroken så vet han att han kommer motbevisa dem. Fisken är för stor för att ha i båten, så han knyter den vid sidan och blir snart förföljd av en haj. 

Liftarens guide till galaxen

Ett episkt äventyr där du får hänga med Arthur Dent ut i rymden efter att jorden blivit förstörd till förmånen för en intergalaktiskt motorväg. Han får bland annat lära sig konsten att flyga genom att lära sig att ramla mot marken, och missa!

Hemsöborna

En svensk bok där vi får uppleva hur det var att leva för mer än 100 år sedan i skärgården. Kärlek, svartsjuka, fylla och död om vartannat fyller denna berättelse som är skriven av August Strindberg och är ett måste att läsa. 

14 Mar 2024