Lek ute i naturen

Dagens barn, de sitter inne alldeles för mycket, oftast fast framför en skärm. För att bryta detta mönster, så kan du se till att aktivera dina barn, utan att det är teknologi med i det hela! Ett sätt att göra något helt annat, det är att bege er ut i naturen! Om ni inte har nära till skog och mark, kolla då om ni kanske har en naturlekplats nära er att besöka. Läs mer om sådana här. 

Ute i naturen går det att hitta på en massa skoj tillsammans! Det kan vara bra att börja redan då barnen är små, för att på så vis lära dem att det finns annat än bara att greja med surfplattan, se på tv eller spela tv spel!

Njut av skog och mark

Om ni har turen att bo nära en skog eller nära ett naturområde, se till att ta er dit. Nu när våren snart är här med så är det ju rätt trevligt att kunna börja vara ute så mycket som möjligt. Att begränsa barnens skärmtid är ganska bra! Men se då till att de har annat att göra.

Ute kan ni leka med olika saker, spela naturbingo, skapa en naturruta, gå på upptäcksfärder och mycket mer.

Om ni inte har nära till skog och mark, så kanske det finns andra lösningar, som en naturlekplats eller kanske en 4H gård att åka och besöka.

22 Feb 2022