Smart använda en babyvakt

När man har en liten bebis, så är det smart att skaffa en så kallad babyvakt. Det är en slags monitor där man kan höra bebisen via, när man sitter i ett annat rum. Om du vill jämföra olika modeller kan du göra det på bastitest24. Med en babyvakt kan ni som föräldrar känna er mycket tryggare. Det är bra att ha då bebisen sover och ni är i ett annat rum. Ni hör direkt när barnet vaknar eftersom det finns en mikrofon i den. Man sätter en enhet i barnets rum och den andra enhete har man med sig där man är själv. Det gör att ni har uppsikt över barnet även om ni inte kan se det. 

Ha koll på barnet

Ofta är det ju så att man lägger barnet i sin egen säng för att sova middag eller för kvällen. Men man vill ändå ha en bra koll. För att slippa springa dit stup i kvarten är det som sagt smart att ha en babyvakt eller babymonitor. En del smartare modeller har även video så att man inte bara hör, utan även kan se barnet. Mikrofonen är känslig i en babyvakt så det gör att ni direkt hör barnet då det rör på sig, om det gnyr eller om det vaknar. 

Idag finns det en uppsjö av olika modeller, så jämför dem gärna mot varandra, så att ni kan hitta den som passar er bäst. 

15 Mar 2021